1980-luku

tanssija

Vuosi vuodelta tanssista tuli hänelle yhä tärkeämpi. Jo 12-vuotiaana hän alkoi opettaa nuorempia tyttöjä ja sai sillä tavalla omaa rahaa sen lisäksi mitä hän tienasi myymällä valtavia määriä Folkhälsanin vappukukkia. Pian tanssiharrastus laajeni klassisesta baletista jazz- ja moderniin tanssiin sekä sambaan ja afrotanssiin.

Näin tämän lukutoukan elämä sitten pyöri koulun ja tanssin ympärillä, vaikka ehti hän silti olla mukana myös muun muassa Turun lapsi- ja nuorisoteatterin esityksessä Taru sormusten herrasta Turun kaupunginteatterissa ja juosta muutaman kierroksen kilpaa Paavo Nurmen kisoissa.

tanssinopettaja


Eräs hänen unelmistaan oli toimittajan ammatti, ja siitä hän saikin kokemusta toimiessaan kouluaikana harjoittelijana Åbo Underrättelser-lehdessä sekä Radio Åbolandissa, mikä laajensi hänen näkemystään siitä, miten yhteiskunnassa voidaan vaikuttaa. Näihin aikoihin hän kirjoitti ensimmäisen lehtijuttunsa siitä miten vähän politiikka kiinnostaa nuoria ihmisiä. Tämän kirjoituksen johdosta hänet valittiin Turku-seuran hallitukseen jo 16-vuotiaana.


Silti tämän kauden tärkein tapahtuma oli ehdottomasti rippileiri, jolla ollessaan 15-vuotias nuori neiti oppi tuntemaan tulevan aviomiehensä.

www.vihrealiitto.fi                         www.turunseudunvihreat.fi