2006

Tammi      Helmi     Maalis      Huhti      Touko      Kesä      Heinä      Elo      Syys      Loka      Marras      Joulu

Tammikuu

21.1.2006: Liityin mukaan Tarja Halosen kansalaisvaltuuskuntaan!

Liityin tänään mukaan tasavallan presidentti Tarja Halosen uudelleenvalintaa ajavaan kansalaisvaltuuskuntaan. Ohessa tiedotteeni, josta löytyvät myös tärkeimmät perusteet valinnalleni!

Tiedotusvälineille

21.1.2006
Julkaisuvapaa heti

KANSANEDUSTAJA JANINA ANDERSSON TARJA HALOSEN KANSALAISVALTUUSKUNTAAN

Kansanedustaja Janina Andersson (vihr) ilmoitti tänään Raisiossa Tarja Halosen kampanjatempauksessa liittyvänsä tasavallan presidentti Halosen uudelleenvalintaa ajavaan kansalaisvaltuuskuntaan.

Janina Andersson perustelee valintaansa sillä, että Tarja Halonen on pätevä, kielitaitoinen ja älykäs, ja hän sopeutuu helposti kaikenlaisiin tilanteisiin ja ihmisiin. Hän on ihmisenä lämmin, avoin ja rohkeasti oma itsensä. Hänellä on myös hyvä huumorintaju ja loistava tilannetaju. Hän nauttii erilaisten ihmisten seurasta ja on kiinnostunut ihmisten arjesta, ja se näkyy Anderssonin mukaan myös ulospäin.

Lisäksi Janina Andersson kiittelee Tarja Halosen YK:n huippukokouksessa pitämää puhetta, jossa tämä korosti naisten oikeutta määrätä omasta kehostaan. Puheessaan Halonen totesi, että seksuaali- ja lisääntymisterveys ja -oikeudet ovat tärkeitä tekijöitä naisten aseman parantamiseksi ja sukupuolten tasa-arvon saavuttamiseksi.

Myös Turun seudun vihreiden puheenjohtaja Samuli Lintula on tänään ilmoittanut liittyvänsä Halosen tukijoukkoihin.

Lisätietoja:
Janina Andersson 050-511 3040
Samuli Lintula 041-523 142829.1.2006:Tarja Halonen toiselle kaudelle!

Vihreät haastattelivat Tarja Halosta 20.1 ja Sauli Niinistöä 23.1 (valitettavasti Niinistön kalenteriin ei sopinut haastattelu samaan aikaan kuin Haloselle), ja Halosen haastattelun jälkeen kantani näiden kahden välillä varmistui, ja liityin kansalaisvaltuuskuntaan.

Olin mukana erilaisissa tapahtumissa muun kampanjaväen kanssa. Viikko oli välillä aika raskaskin, eikä vähiten siksi, että sai oikoa mitä kummallisimpia väitteitä ja kertomuksia, joita levisi kulovalkean tavoin erityisesti tekstiviesteissä ja sähköposteissa. Onneksi sain pikaisesti varmistettua eri huhujen paikkaansapitävyyden, eli minun oli helppo katkoa huhuilta siipiä, mutta ikävä niitä oli kuitenkin kuulla. Monet ihmiset eivät kuitenkaan seuraa politiikkaa niin tarkasti, että heillä olisi tarpeeksi hyvät pohjatiedot sen päättämiseen, että onko huhuissa perää vai ei. Kun jossain jotain lukee tai luotettavana pitämältä taholta kuulee, niin sen on "pakko" olla totta.

No, vaalikampanja kiihtyi kiihtymistään lauantaihin asti, ja kisa oli tosi jännä loppuun asti: siinä olisi voinut käydä kuinka tahansa. Olin tietysti todella iloinen siitä, että toisella kierroksella Suomen kannalta parempana pitämäni ehdokas voitti, mutta on toisaalta myös niin, että tästä se työ vasta alkaa.

Vaalikamppailu löi varmasti suurempaa kiilaa ns. porvariston ja työväen välille, kuin mitä meillä Suomessa on pitkään aikaan ollut, ja monet kilpakumppaneiden teemat olivat sellaisia, että presidentti Halosen on hyvä pistää niitä korvan taakse. Heidi Hautala toi omassa loistavassa kampanjassaan esille paljon sellaista, josta muuten ei ehkä olisi kampanjan aikana puhuttu, mutta jotka olivat meille vihreille hyvin tärkeitä teemoja. Vastakkain asettelun aika ei varmastikaan ole ohi, mutta yhteistyökykyä ja -halua peräänkuulutetaan nyt meiltä kaikilta huolimatta siitä, olemmeko me "voittajan" tai "häviäjän" puolella - Suomi-Finland on meidän yhteinen perheemme.www.vihrealiitto.fi                         www.turunseudunvihreat.fi